lördag 13 oktober 2012

Lära hunden gå på lådan?!


Dagens inlägg handlar om personer som väljer att lära sina hundar att gå på lådan. Jag har hört talas om personer och även uppfödare som tränar sina hundar att gå på lådan hemma. Orsaken är simpel, man slipper gå ut med hunden (iallafall lika ofta). Hur bra tror ni läsare att det är för våra hundar? Kommer dom må bra av att inte få lika många promenader som dom annars skulle få? Tror ni inte att dom hundarna kommer skapa ohälsosamma beteenden som i sin tur orsakar problem?

Här nedan finner ni en intervju med Rihanna på Skavlan från 2010 där hon berättar om hennes hund. Hon berättar att hennes hund inte tycker om promenader, och att han är dresserad att göra sina behov inomhus på en bit papper så man enkelt kan kasta pappret. Hur kan det på något sätt vara Okey att dressera hundar till att göra något som är så onaturligt för dom?

Har man väl bestämt sig att skaffa hund ska man vara beredd på att förändra sin vardag. Det finns inga genvägar till ett bekvämare hundägande. Man måste respektera hundens natur och ge vad hunden behöver.
I detta fall gör inte Rihanna det, hon visar för världen hur hon gör hemma och jag är rädd att många kommer att göra samma sak för att hon gör ju så.

Detta är ett tydligt bevis på hur lite vissa människor vet om hunden. Många saknar vetskap om hundens ursprung och hundens behov och trotts det är dom hundägare. Det är riktigt skrämmande. 
Tyvärr kunde jag inte hitta klippet i bättre bildkvalitet och bilden åt rätt håll...


(Kan du inte respektera hundens natur är du inte rätt person att äga hund.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar